Politicianul britanic Nigel Farage a declarat marți că Donald Trump antipatizează Bruxelles-ul așa de mult încât, prin comparație, el ar părea un adevărat prieten al Uniunii Europene, scrie Politico.

Donald Trump, alături de Nigel Farage Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Nigel Farage, politicianul britanic care a condus cu succes o lungă campanie ce s-a sfârșit cu referendumul pentru Brexit și ieșirea Marii Britanii din UE, a vorbit marți cu sinceritate despre felul în care se raportează Donald Trump la Uniunea Europeană.

„Nu repet niciodată ceea ce eu și Trump vorbim în privat, dar cred că sunt momente în care Trump mă face să par un eurofil, atunci când vine vorba despre ceea ce crede despre structurile de la Bruxelles”, a spus Farage.

Dezvăluirile lui Farage nu sunt neapărat șocante, Trump nefiind cunoscut pentru relațiile bune cu Bruxelles-ul.

Farage, un admirator și un aliat al lui Trump și-a explicat în același timp încrederea că fostul președinte american va reveni la Casa Albă, după alegerile din noiembrie.

„Va fi atât de grozav”, a spus el.

Farage a făcut aceste declarații în debutul conferinței conservatorilor de la Bruxelles, un eveniment care ar fi trebuit să reunească extrema dreaptă europeană, dar care a fost oprit după intervenția poliției.

Autoritățile au invocat riscul de dezordine publică, pentru decizia luată. În același timp, Emir Kir, primarul local din Saint-Josse-ten-Noode, unde avea loc conferința, a subliniat că „extrema dreaptă nu este bine-venită”.

Când a urcat pe scenă pentru a anunța decizia, politicianul britanic Nigel Farage a atacat autoritățile de la Bruxelles, despre care a spus că sunt „pur și simplu monstruoase”.

„Știam că nu voi fi binevenit înapoi la Bruxelles”, a spus fostul europarlamentar.