Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat duminica aceasta că reacţia ţării sale va fi „mult mai puternică" în caz de „comportament imprudent" al Israelului, după atacul iranian fără precedent întreprins în timpul nopţii, informează AFP și Agerpres.

Președintele iranian Ebrahim Raisi având pe fundal o imagine cu generalul Qasem SoleimaniFoto: Morteza Nikoubazl / Zuma Press / Profimedia

„Pedepsirea agresorului a fost realizată", a anunţat Raisi într-un comunicat, adăugând că „dacă regimul sionist sau susţinătorii săi dau dovadă de un comportament imprudent, ei vor primi un răspuns decisiv şi mult mai puternic".

Iranul a lansat în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică „peste 300 de drone şi rachete” împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său la Damasc.

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat duminica aceasta că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului „şi-a atins toate obiectivele", precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene.

El a afirmat că cele două ţinte principale au fost „centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare" pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi „baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35" care au bombardat consulatul.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.

Urmărește ultimele evoluții despre criza din Orientul Mijlociu LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.