Atacul cu cuţit soldat cu şase morţi şi mai mulţi răniţi sâmbătă într-un centru comercial din Sydney a fost comis de un bărbat de 40 de ani care suferea de o boală mintală şi nimic nu sugerează un eventual motiv terorist, potrivit poliţiei australiene, informează duminică agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Poliția din Sydney a blocat strada unde se află mall-ul în care un bărbat a omorât șase persoaneFoto: Rick Rycroft / AP / Profimedia

„În acest stadiu, nu dispunem de niciun element, nicio informaţie, nicio dovadă care să ne facă să credem că este vorba de o motivaţie particulară, o ideologice sau alta" pentru fapta sa, a explicat comisarul şef-adjunct al poliţiei statului australian Noul Wales de Sud, Anthony Cooke.

În schimb, „ştim că atacatorul a suferit (...) de probleme de sănătate mentală", a adăugat el, precizând că bărbatul, cunoscut poliţiei, e un australian venit din statul Queensland (nord-est).

Agresorul, Joel Cauchi, a fost urmărit şi doborât de o poliţistă salutată pentru eroismul său.

Karen Webb, o altă responsabilă a poliţiei din Noul Wales de Sud a informat despre cinci femei şi un bărbat ucişi de agresor.

Alte 12 persoane au fost transportate la spital, printre care un bebeluş de 9 luni care se află într-o „stare gravă, dar stabilă", potrivit poliţiei. Însă mama lui a murit în urma rănilor suferite.