Transpirat, cu mușchii încordați, Emmanuel Macron a fost surprins de fotografa lui oficială, Soazig de la Moissonnière, în timp ce lovea un sac de box. Pozele ar fi avut misiunea să îl pună într-o lumină nouă, pe președintele francez și să îl avantajeze, dar au creat exact opusul - au dat naștere ironiilor, notează Le Figaro. Unii l-au comparat și cu președintele rus Vladimir Putin.

Emmanuel MacronFoto: Peter Dejong / AP / Profimedia

Soazig de La Moissonnière, fotograful oficial al Președintelui Republicii, a distribuit marți două fotografii alb-negru pe contul său de Instagram unde îl putem descoperi pe șeful statului purtând două mănuși de box și cu privirea ațintită spre sacul de box.

În mijlocul unei sesiuni de box, Macron este transfigurat de efort, cu dinții strânși și cu mușchii încordați.

Emmanuel Macron este un obișnuit al cluburile de box, potrivit soției sale, Brigitte Macron. Potrivit Paris Match, locatarul de la Elysee de „două ori pe săptămână”, desfășoară „45 de minute de antrenament”.

Apăruse deja într-o ținută de box, la începutul anului pe 8 ianuarie, într-un scurt videoclip pe contul lui de X.

Până acum „maestrul virilității” era Putin, spune un analist francez

Éric Anceau, profesor de istorie contemporană la Universitatea din Lorena, a comentat pe Twitter că fotografiile, modificate sau nu, „fac parte dintr-un virilism neo-populist pe care anumiți lideri îl adoră astăzi, începând cu maestrul genului (până acum) Vladimir Putin”.

Liderul de la Kremlinul, care a obținut duminică seara un al cincilea mandat, este obișnuit să facă fotografii sportive avantajoase, în kimono făcând judo sau fără cămașă pe cal.

Unele comentarii de pe rețelele de socializare s-au concentrat pe musculatura președintelui, iar mulți internauți au acuzat-o pe fotografă că a modificat fotografiile pentru a-l face pe Macron mai impresionant.

Citește și:

Putin povestește cum a căzut de pe cal