Președinele Rusiei, Vladimir Putin, a fost prezentat în trecut stând mândru, la bustul gol, pe un cal, dar vineri el a recunoscut că a și căzut, relatează Reuters.

Putin pe calFoto: Captura YouTube

Putin, vârstă de 68 de ani, care este la putere de peste două decenii ca președinte sau ca premier și-a cultivat cu atenție de-a lungul anilor o imagine macho cu o serie de fotografii.

Aceste fotografii îl arată pe Putin scăldându-se în apa înghețată, călărind la bustul gol, aruncând adversari pe salteaua de judo, eliberând tigrii în sălbăticie sau înotând într-un râu.

”Odată mă filmau, mă antrenam, iar la un moment dat calul s-a oprit în fața unei bariere și am făcut o tumbă, literalmente m-am dat peste cap”, a fost citat Putin declarând pentru agenția TASS.

El nu a spus când a avut loc incidentul, dar a spus că a căzut ”destul de confortabil” și i-am spus cameramanului care mă filma să păstreze imaginea.

”(A fost) prima dată când am auzit acest răspuns de la el: o voi șterge imediat”, a spus Putin.

Kremlinul vorbește rareori despre sănătatea sau accidentele lui Putin.

Liderul rus ar fi avut probleme cu spatele în 2012, lucru despre care președintele belarus, Alexander Lukashenko, a declarat la acea vreme că ar fi rezultat după o luptă de judo. Kremlinul a refuzat să comenteze.