Poliția turcă a reținut șapte persoane, inclusiv un detectiv particular, suspectate că au vândut informații serviciului de informații Mossad din Israel, a anunțat marți agenția de informații turcă, citată de Reuters.

Ali Yerlikaya, ministrul turc de interneFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Detectivul, fost funcționar public, era suspectat că a adunat informații despre companii și persoane din Orientul Mijlociu în Turcia, plasând dispozitive de urmărire și implicându-se în activități de supraveghere, a precizat agenția de informații MIT.

O înregistrare video difuzată de ministerul de interne a arătat cum poliția face percheziții în locuințe din Istanbul și confiscă arme, pungi cu droguri și dispozitive electronice.

„Nu vom permite niciodată ca activitățile de spionaj să fie desfășurate în interiorul granițelor țării noastre. Îi vom prinde unul câte unul și îi vom aduce în fața justiției", a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya pe platforma de socializare X.

Israelul nu a comentat încă operațiunea desfășurată în Turcia.

Detectivul turc a fost instruit de Mossad în capitala sârbă Belgrad și a primit plăți în criptomonede care nu au apărut în registrele oficiale, a declarat MIT.

În ianuarie, un tribunal turc a ordonat arestarea a 15 persoane și deportarea altor opt, suspectate că au legături cu Mossad și că au vizat palestinienii care trăiesc în Turcia. În februarie, Turcia a reținut șapte persoane suspectate că au vândut informații către Mossad.