Soția lui Alexei Navalnîi i-a adus un omagiu disidentului rus, în timp ce acesta era înmormântat într-un cimitir din Moscova, la două săptămâni după ce penitenciarul rus a anunțat că a murit subit în colonia penală „Lupul Polar”.

Iulia NavalnaiaFoto: KAI PFAFFENBACH / AFP / Profimedia

Iulia Navalnaia, care nu a participat la înmormântarea soțului ei deoarece se află în afara Rusiei, i-a mulțumit lui Navalnîi pentru „26 de ani de fericire absolută... chiar și în ultimii trei ani", când criticul Kremlinului se afla în temințele rusești.

  • „Pentru dragoste, pentru că m-ai susținut mereu, pentru că m-ai făcut să râd chiar și din închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine.
  • „Nu știu cum să trăiesc fără tine, dar voi încerca să te fac acolo sus să te bucuri pentru mine și să fii mândru de mine. Nu știu dacă mă voi descurca sau nu, dar voi încerca.
  • „Ne vom întâlni cu siguranță într-o zi. Am atât de multe povești nespuse pentru tine și am atât de multe cântece salvate pentru tine pe telefon, cântece stupide și amuzante, în general, ca să fiu sinceră, cântece groaznice, dar sunt despre noi, și chiar am vrut să te las să le asculți.
  • „Și chiar am vrut să te văd cum le asculți, cum râzi și apoi cum mă îmbrățișezi. Te iubesc pentru totdeauna. Odihnește-te în pace."

Mesajul Iuliei Navalnaia este însoțit de un montaj video cu momente trăite de cei doi.

Mii de rușii au mers la biserica și la cimitir pentru a-și lua rămas bun de la Alexei Navalnîi, chiar dacă Kremlinul a avertizat că cei care participă la „mitinguri neautorizate” vor suporta rigorile legii.