Un purtător de cuvânt al diplomației americane a ironizat miercuri mașina de fabricație rusească dăruită de Vladimir Putin lui Kim Jong Un, lăsând să se înțeleagă că aceasta trebuie să fie de proastă calitate, potrivit AFP.

Kim Jong UnFoto: KCNA via KNS / Associated Press / Profimedia Images

„Sper că Kim are o garanție extinsă a producătorului”, a glumit purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„Sincer, nici măcar nu știam că există o astfel de mașină de lux rusească”, a mai glumit el.

Președintele rus i-a oferit liderului nord-coreean o mașină, a anunțat marți presa de stat nord-coreeană, în cadrul consolidării legăturilor dintre cele două țări.

Kim Jong Un „a primit o mașină de fabricație rusă pentru uz personal de la Vladimir Vladimirovici Putin, președintele Federației Ruse”, a relatat agenția de presă de stat KCNA.

Puternica soră a lui Kim, Yo Jong, a declarat că acest „cadou (a fost) o demonstrație clară a relației personale speciale dintre liderii de vârf” din cele două țări, a adăugat agenția nord-coreeană.

Modelul vehiculului nu a fost precizat în publicație. Kim este renumit pentru gustul său în materie de mașini de lux.

În timpul vizitei liderului nord-coreean în Rusia, anul trecut, Putin l-a invitat să călătorească pe bancheta din spate a limuzinei sale prezidențiale Aurus Senat.