Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că nu este „surprins”, dar este „indignat” după moartea anunțată a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, potrivit AFP și Reuters.

Joe BidenFoto: Evan Vucci / AP / Profimedia

„El a ținut piept cu curaj corupției, violenței și tuturor lucrurilor rele pe care le făcea guvernul Putin”, a declarat Biden la Casa Albă. „Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”.

Casa Albă a căutat mai multe informații despre moartea lui Navalnîi care a avut loc într-o colonie penală rusă la nord de Cercul Polar, unde a fost trimis în urmă cu mai puțin de două luni, dar nu are informații precise.

Ministerul rus de Externe a acuzat vineri Washingtonul de „acuzații generalizate”, după ce șeful diplomației americane Antony Blinken a considerat Moscova „responsabilă” pentru moartea în arest a opozantului Alexei Navalnîi, potrivit AFP.

„În loc să facem acuzații radicale, ar fi mai bine să dăm dovadă de reținere și să așteptăm rezultatele oficiale ale examenului medical”, a precizat diplomația rusă într-un comunicat.

  • știrea se actualizează