Prințul Harry a fost văzut miercuri, pe aeroportul Heathrow, conform presei britanice, pregătindu-se să plece în SUA la doar o zi după ce a sosit în Regatul Unit pentru a-și vizita tatăl, regele Charles al III-lea, care suferă de cancer, și fără să-l fi văzut pe fratele său William, relatează AFP.

Printul Harry ajunge la Clarence House, pentru a-l vedea pe Regele Charles, bolnav de cancerFoto: Julian Simmonds / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ducele de Sussex a sosit marți cu avionul din California, unde locuiește cu soția sa Meghan Markle și cei doi copii ai lor, a doua zi după ce palatul a anunțat că regele Charles are cancer.

A mers imediat sub escorta poliției la Clarence House, reședința suveranului din Londra, unde tatăl și fiul s-au văzut pentru scurt timp, pentru mai puțin de o oră, înainte ca regele, însoțit de regina Camilla, să părăsească Londra spre reședința regală Sandringham din estul Angliei.

Harry a fost fotografiat zâmbind și relaxat miercuri după-amiază pe aeroportul Heathrow, unde urma să zboare înapoi în Statele Unite, potrivit presei britanice.

Revenirea sa în Anglia a stârnit speculații cu privire la o posibilă reconciliere, sau cel puțin o întâlnire, cu fratele său mai mare William, după ruperea relației lor pe fondul repetelor atacuri publice ale lui Harry împotriva familiei regale.

Dar, potrivit relatărilor din presă, în cele 24 de ore petrecute la Londra, Harry nu l-a văzut pe moștenitorul tronului, nici pe soția sa Kate.

William a fost miercuri gazda unui eveniment, patronând o ceremonie de învestitură la Castelul Windsor, unde a acordat distincţii, prima sa apariție oficială în trei săptămâni. El urma să participe seara la o gală de caritate la Londra.

Prințesa de Wales se află în convalescență la Windsor, după internarea de zece zile pentru o operație abdominală.

Ultima apariție publică comună a celor doi prinți, uniți după moartea mamei lor Diana, în 1997, datează din septembrie 2022, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Ca și în timpul vizitei sale fugitive pentru încoronarea lui Charles în mai, prințul Harry a venit singur, fără soția sa Meghan și copiii lor, Archie și Lilibet.

În autobiografia sa, „Rezerva”, Harry critică în special pe fratele său, pe care îl descrie ca fiind furios, spunând că a fost „umbra luii, dublira și planul său B” toată viața. De asemenea, sugerează faptul că William nu s-a căsătorit cu soția sa, Kate, din dragoste.