Președintele Klaus Iohannis a reacționat, marți, la anunțul făcut în urmă cu aproximativ 14 ore de Palatul Buckingham că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer.

Presedintele Klaus IohannisFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Gândurile noastre se îndreaptă către majestatea sa Regele Charles al III-lea și către familia regală, precum și către poporul Regatului Unit în aceste momente dificile. Îi dorim Majestății Sale însănătoșire completă”, a scris Iohannis, pe platforma X.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit Buckingham Palace, regele a început încă de luni „un program de tratament”, în cursul căruia a fost sfătuit de medici să-şi amâne sarcinile publice.

„În cursul recentei intervenţii în spital la care a fost supus regele pentru o hipertrofie benignă de prostată, s-a constatat o problemă distinctă”, iar „teste ulterioare au identificat o formă de cancer”, a arătat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Palatul precizează totodată că suveranul „va continua, pe tot parcursul acestei perioade, să se ocupe de treburile statului şi de documente oficiale, ca de obicei”.

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.