Un nou incident aviatic a avut loc marți pe un aeroport din Japonia, un avion al Korean Air lovind o aeronavă a Cathay Pacific Airways pe aeroportul New Chitose de pe insula Hokkaido, relatează Reuters.

Avion al Korean AirFoto: Vondrouš Roman / ČTK / Profimedia

Un oficial al Korea Air a declarat pentru Reuters că accidentul a avut loc în timp ce aeronava companiei sud-coreene se pregătea să decoleze. Korean Air este cea mai mare companie aeriană din Coreea de Sud.

Deocamdată informațiile despre accident sunt extrem de limitate, însă televiziunea japoneză NTV a transmis că nu există răniți în urma accidentului. Imaginile transmise de NTV par să sugereze că pe aeroport erau condiții de vizibilitate redusă din cauza ninsorii puternice.

Departamentul de pompieri a declarat că avionul Cathay Pacific era staționar când a fost lovit de aeronava companiei sud-coreene, care avea 289 de persoane la bord în momentul incidentului.

Noul accident survine la exact două săptămâni după o altă coliziune mult mai gravă pe un aeroport din Japonia, un avion al Japan Airlines izbucnind în flăcări după ce a fost lovit de o aeronavă a Gărzii de Coastă japoneze.

Incidentul care a avut loc pe aeroportul Haneda din Tokyo a ridicat semne de întrebare privind siguranța aeronautică în țara niponă, chiar dacă toți pasagerii avionului civil, un Airbus A350, au fost evacuați rapid. La bordul aeronavei s-au aflat 379 de pasageri, plus membrii echipajului.

Însă 5 dintre cei 6 membri ai echipajului aeronavei Pazei de Coastă și-au pierdut viața în urma accidentului.