Autoritățile pakistaneze au declarat miercuri că investighează uciderea a 6 frizeri într-o regiune cunoscută pentru diviziunile sale tribale și activitățile militanților islamiști, relatează Reuters.

Atac terorist in PakistanFoto: Hussain Ali / Zuma Press / Profimedia Images

Cei 6 frizeri au fost găsiți împușcați în cap luni noaptea în afara locuinței lor din Waziristanul de Nord, crimele provocând teamă în rândul localnicilor.

„Deocamdată nu sunt cunoscute motivele acestui incident, încă anchetăm”, a declarat Rokhan Zeb Khan, șeful poliției locale, pentru Reuters.

Cele 6 victime, care ofereau diverse servicii de frizerie, nu erau localnici și locuiau în aproapierea magazinelor lor din Mir Ali, un orășel cu o populație de aproape 8.000 de locuitori. Khan a mai precizat că frizerii erau originari din provincia Punjab învecinată și că ei au fost uciși de mai mulți atacatori.

Seria de crime survine în contextul intensificării în regiune a atacurilor lansate de grupări militante islamiste precum Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP). TTP a negat însă că ar fi în spatele uciderii celor 6 frizeri.

Anterior, localnicii din regiune au ucis persoane venite aici din alte părți ale țării, suspectându-le că sunt spioni ai guvernului pakistanez sau că lucrează pentru serviciile de securitate ale țării.

„Mă simt foarte speriat după acest incident, nu știu dacă să merg sau nu la muncă”, a declarat Miranshah, proprietarul unei frizerii dintr-un alt orășel aflat în Waziristanul de Nord, pentru Reuters într-un interviu telefonic.

El a cerut ca numele său de familie să nu fie publicat din cauza îngrijorărilor pentru viața sa.

„Nouă ne este și mai frică fiindcă noi (frizerii) nu suntem localnici și trăim aici în încăperi [închiriate] sau magazine, deci n-avem niciun fel de siguranță personală”, a adăugat el.

Politicieni pakistanezi, în special cei din nord-vestul țării, și-au exprimat deja îngrijorările legate de situația de securitate din țară în condițiile în care Pakistanul urmează să organizeze alegeri la nivel național în luna februarie.

Luna trecută o grupare islamistă a atacat un sediu de polție folosit de armata pakistaneză drept bază de operațiuni în nord-vestul țării, ucigând peste 20 de militari.

Atacul cu bombă și armă a avut loc în districtul Dera Ismail Khan, aflată lângă regiunile tribale anarhice care se învecinează cu Afganistanul.