Militanți islamiști au intrat marți cu un camion încărcat cu explozibil într-o secție de poliție din nord-vestul Pakistanului, ucigând cel puțin 24 de persoane, au declarat doi oficiali din domeniul securității, acesta fiind cel mai recent atac grav din ultimele luni revendicat de o grupare talibană pakistaneză.

Urmările unui atac al talibanilor din PakistanFoto: AP / AP / Profimedia

Atacul cu bombă și armă a avut loc în districtul Dera Ismail Khan, aflată lângă regiunile tribale anarhice care se învecinează cu Afganistanul, au declarat pentru Reuters cei doi oficiali de securitate.

Postul de poliție era folosit de armata pakistaneză ca tabără militară, au spus aceștia, adăugând că mai mulți militanți au intrat mai întâi cu camionul în zidul de delimitare al acestuia, apoi alții au atacat cu arme de foc.

Aceștia au declarat că muniția depozitată în interiorul secției de armată ar fi putut, de asemenea, să explodeze.

Nu există la ora publicării acestei știri o confirmare oficială a numărului de morți. Secția de relații publice a armatei nu a răspuns la o solicitare de declarații a Reuters.

Mai multe persoane au fost rănite și se află în stare critică, a declarat Aizaz Mehmood, un oficial al serviciului de salvare administrat de stat.

„Încă se aud focuri de armă", a adăugat el.

O grupare talibană pakistaneză, Tahreek-e-Jihad Pakistan (TJP), care a apărut recent, a afirmat printr-un comunicat că militanții săi au comis atacul care viza armata pakistaneză.

Nu este clar deocamdată dacă grupul are vreo legătură cu principalul grup de militanți islamiști și sectanți Tahreek-e-Taliban Pakistan (TTP), care atacă de ani de zile instituțiile statului, încercând să răstoarne puterea și să o înlocuiască cu o guvernare bazată pe legea islamică dură.