Administrația Biden blochează din nou licențele pentru vânzarea a peste 20.000 de puști M16 fabricate în SUA către Israel din cauza îngrijorărilor legate de atacurile coloniștilor israelieni extremiști împotriva civililor palestinieni din Cisiordania ocupată, au declarat pentru Axios doi oficiali americani.

Violente ale colonistilor israelieniiFoto: Captura

Decizia de a trimite afacerea cu puști pentru o nouă revizuire de către Departamentul de Stat semnalează faptul că administrația Biden rămâne îngrijorată că guvernul israelian nu face suficient pentru a reduce violența din partea coloniștilor extremiști.

Publicația a adăugat că Israelul a solicitat puștile pentru echipele civile de intervenție pentru cei care locuiesc în apropiere de Gaza, Liban și Siria.

Oficialii au declarat pentru Axios că administrația Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la comentariile făcute de politicianul de dreapta Itamar Ben Gvir, care supraveghează forțele de poliție, după ce acesta a declarat că ar da armele coloniștilor extremiști din Cisiordania.

„Acest acord nu se mișcă nicăieri în acest moment”, a declarat o sursă pentru Axios.

„Avem nevoie de mai multe asigurări din partea Israelului cu privire la măsurile pe care le va lua pentru a reduce atacurile coloniștilor violenți și pentru a se asigura că nicio nouă armă americană nu va ajunge la coloniștii din Cisiordania.”, potrivit sursei citate.

Departamentul de Stat nu a putut confirma sau infirma public povestea.

Pe același subiect: