Statele Unite au anunțat marți impunerea de sancțiuni împotriva coloniștilor evrei acuzați de atacuri asupra palestinienilor, în încercarea de a reduce violențele din Cisiordania ocupată, potrivit AFP.

Violente ale colonistilor israelieniiFoto: Captura

„Astăzi, Departamentul de Stat pune în aplicare o nouă politică de restricționare a vizelor împotriva persoanelor suspectate de subminarea păcii, securității sau stabilității în Cisiordania, inclusiv prin comiterea de acte de violență” împotriva palestinienilor, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken l-a notificat de joi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că administrația Biden se pregătește să anunțe o serie de interdicții de acordare a vizelor împotriva coloniștilor israelieni implicați în atacuri asupra palestinienilor din Cisiordania.

Mai mulți coloniști israelieni au fost filmați joi seară, în satul palestinian As-Sawiya, din nordul Cisiordaniei, și spărgând geamurile cu pietre și bâte. Este cel mai recent dintre atacurile coloniștilor violenți, care au crescut semnificativ de la izbucnirea războiului Israel-Hamas.