Miliardarul Elon Musk, acuzat că a amplificat ura împotriva evreilor pe platforma sa de socializare X, se întâlnește luni cu preşedintele israelian, Isaac Herzog, şi cu familiile ostaticilor din Fâșia Gaza, conform CNN.

Elon MuskFoto: Kirsty Wigglesworth / AP / Profimedia

Conform sursei citate, la întâlnirea cu Musk - aflat în Israel - Isaac Herzog ar urma să sublinieze necesitatea de a combate creșterea antisemitismului online.

De asemenea, ar urma să participe la întâlnire și reprezentanți ai familiilor ostaticilor ținuți de Hamas, pentru a vorbi despre „ororile atacului terorist din 7 octombrie, despre durerea și incertitudinea permanentă pentru cei ținuți în captivitate”, a adăugat biroul președintelui.

Casa Albă l-a acuzat pe Elon Musk că a făcut o „promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste”, într-una dintre postările sale de pe X. Miliardarul a răspuns unei persoane care a scris că evreii încurajează „ura împotriva albilor”. „Ai spus exact adevărul”, a fost reacția lui Musk.

Casa Albă a reacționat spunând că postarea miliardarului reperă o teorie a conspiraţiei potrivit căreia evreii ar avea un plan secret de a încuraja imigraţia ilegală în ţările occidentale pentru a submina majoritatea albă a acestora.

În luna septembrie, înainte de izbucnirea războiului Israel-Hamas, după săptămâni de controverse legate de conținutul antisemit de pe platforma de socializare X, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu Elon Musk, îndemnându-l să găsească un echilibru între protejarea libertății de exprimare și combaterea discursului instigator la ură.