După referendumul pentru interzicerea trotinetelor electrice din cadrul aplicațiilor de ride-sharing, primarul Parisului, Anne Hidalgo, vrea să organizeze pe 4 februarie o nouă consultate a populației pentru a crește tarifele de parcare pentru SUV-uri, relatează AFP și BBC.

Anne HidalgoFoto: Xose Bouzas / AFP / Profimedia

Votul din februarie va avea ca scop majorarea taxelor de parcare pentru așa-numitele vehicule utilitare sport.

Hidalgo a promis că locuitorii Parisului adecvat nu vor fi afectați. În orice caz, proprietatea SUV-urilor - și a mașinilor în general - este relativ scăzută în interiorul celor 20 de arondismente sau districte ale capitalei. Deci opoziția va fi minimă, subliniază BBC.

Cei mai deranjați de taxele de parcare mai mari vor fi mai degrabă locuitorii din suburbii care conduc SUV-uri pentru a veni la Paris pentru muncă sau pentru recreație - doar că ei nu vor vota.

Socialista promisese o altă măsură pentru un Paris mai verde după interzicerea trotinetelor, dar momentul în care a ales să anunțe referendumul a născut suspiciuni că edilul nu vrea decât să distragă atenția de la vizitele ei nenecesare.

Membrii consiliului de opoziție din Primăria Parisului acuză că în timpul unei călătorii de două săptămâni efectuate de

Anne Hidalgo a efectuat o călătorie de două săptămâni în Noua Caledonie și Polinezia Franceză în Pacificul de Sud, în octombrie, iar membrii consiliului de opoziție din Primăria Parisului acuză că doar în prima jumătate a vizitei se presupune că a avut o activitate oficială, dar din 21 octombrie ea a rămas pentru a-și vizita fiica, care locuiește pe insula polineziană Raiatea.