Armata israeliană (IDF) a publicat vineri o hartă a „cartierului terorist” al Hamas din centrul orașului Gaza, susținând că gruparea are unități de comandă lângă spitale, școli, grădinițe sau moschei.

Luptator Hamas in fata unui tunel din Fasia GazaFoto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

IDF susține că Hamas „se ascunde în spatele civililor, pentru singurul său obiectiv - uciderea israelienilor”.

Armata israeliană a publicat o hartă a „cartierului terorist” al Hamas din orașul Gaza, în care sunt marcate cu roșu centrele grupării teroriste. De asemenea, IDF a publicat imagini și cu soldați israelieni care descind în astfel de locuri în care Hamas își depozitează armamentul.

Forțele de Apărare ale Israelului au mai anunțat vineri uciderea unor agenți Hamas, inclusiv membri ai forțelor de elită a grupării teroriste Nukhba care ar fi participat la masacrul din 7 octombrie. IDF susține că trupele sale i-au ucis pe Ahmed Musa și pe Amr Alhandi, comandanți ai Nukhba. „În ultimele zile, Ahmed Musa a condus o operațiune împotriva forțelor IDF în zona de vest a Jabalya”, a transmis Armata israeliană.

IDF, care anunță zilnic uciderea unor lideri și membri Hamas, mai susține că forțele sale l-au lichidat și pe Muhammed Kahlout, șeful așa-numitului grup de lunetişti ai Hamas din nordul Gaza. În același atac, ar fi fost uciși 19 agenți Hamas.

Armata Israelului mai spune că în ultima zi trupele Brigăzii a 7-a blindate au atacat și o tabără de antrenament Hamas din nordul Fâșiei Gaza, confiscând zeci de arme și ucigând aproximativ 30 de agenți teroriști. IDF susține că trupele sale au capturat puști de asalt, rachete, drone, hărți, echipamente de comunicații și alte echipamente tehnologice de la fața locului.

Trupele israeliene ar fi atacat și birourile lui Muhammad Sinwar, fratele liderului Hamas, Yahya Sinwar, capturând arme și alte echipamente.