Armata israeliană a confirmat că a bombardat marți tabăra de refugiați Jabalia din Fâșia Gaza, afirmând că a ucis un comandant Hamas din această tabără, despre care a spus că ar fi unul dintre responsabilii pentru atacul lansat de mișcarea palestiniană împotriva Israelului la 7 octombrie, potrivit Sky News.

Ibrahim Biari, lider HamasFoto: captura IDF

„Eliminarea sa a făcut parte dintr-o operațiune pe scară largă împotriva teroriștilor și a infrastructurilor teroriste aparținând Batalionului Central din Jabaliya, care preluase controlul asupra clădirilor civile din Fâșia Gaza”, a precizat armata, potrivit AFP.

IDF a distribuit o imagine a comandantului Hamas pe care spune că l-a ucis într-un atac astăzi.

Se pare că Ibrahim Biari a fost ucis în explozia din tabăra de refugiați Jabaliya din Gaza.

Cel puțin 47 de cadavre au fost recuperate din moloz după bombardamentele asupra taberei de refugiați.

Situată la nord de orașul Gaza, tabăra Jabalia - bombardată marți - este cea mai mare dintre cele opt tabere de refugiați din Fâșia Gaza, scrie BBC. Peste 116.000 de refugiați palestinieni au fost înregistrați acolo de ONU, în iulie 2023.

Refugiații au început să se stabilească în tabăra de la Jabalia după ce Israelul și-a declarat independența în 1948. Este o zonă dens populată, formată în mare parte din clădiri rezidențiale. Jabalia are 26 de școli în 16 clădiri, un centru de distribuire a alimentelor, două centre de sănătate, o bibliotecă și șapte fântâni.

Alături de tabăra Shati, Jabalia se află în perimetrul declarat de Israel drept „zonă de evacuare”.

_____