Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă Israelului să „oprească imediat această nebunie” și să „pună capăt atacurilor” asupra Fâșiei Gaza, într-un mesaj postat pe X, potrivit AFP.

Recep ErdoganFoto: AA / Abaca Press / Profimedia Images

„Bombardamentele israeliene asupra Gaza, care s-au intensificat noaptea trecută, au vizat încă o dată femei, copii și civili nevinovați și au adâncit criza umanitară în curs de desfășurare. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie și să pună capăt atacurilor sale”, a declarat liderul turc.

De asemenea, el a făcut apel la un miting organizat de partidul său la Istanbul sâmbătă „unde vom spune clar și răspicat că suntem alături de poporul palestinian împotriva persecuției Israelului”.

„Marele miting pentru Palestina”

Șeful statului turc a anunțat că va participa la acest miting, intitulat „Marele miting pentru Palestina”, care va avea loc pe terenul vechiului aeroport Atatürk din Istanbul.

În zilele precedente, Erdogan și-a înăsprit tonul în legătură cu bombardamentele efectuate de Israel în Gaza ca represalii la atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie, care, potrivit israelienilor, a făcut 1.400 de morți.

Miercuri, el a anunțat că renunță la orice plan de călătorie în Israel și a condamnat incapacitatea Occidentului de a opri războiul din Gaza.

„Hamas nu este un grup terorist, este un grup de eliberatori care își protejează pământul”, a spusese el, atrăgând mânia Israelului.

După ce a făcut apel la reținere în zilele care au urmat masacrului israelienilor de către Hamas, președintele turc și-a schimbat tonul și a denunțat „genocidul” după atacul de săptămâna trecută asupra unui spital din Gaza, pe care l-a atribuit imediat Israelului - fără să revină vreodată asupra acestui lucru.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO