Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că ofensiva terestră pe care Israelul o pregătește în Fâșia Gaza ar putea dura și trei luni de zile, dar că va fi chiar ultima dacă Israelul va reuși în final să elimine gruparea teroristă Hamas, relatează The Times of Israel.

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant, împreună cu soldați de lângă Fâșia GazaFoto: Ariel Hermoni/Israel Mod / Zuma Press / Profimedia

„Aceasta trebuie să fie ultima manevră [terestră] în Gaza, pentru simplul motiv că după ea nu va mai exista Hamas. Va dura o lună, două luni, trei luni, dar în final nu va mai exista Hamas”, a afirmat Yoav Gallant, duminică, la centrul de comandă al Forțelor Aeriene israeliene din Tel Aviv.

„Înainte ca inamicul să întâlnească blindatele și forțele de infanterie, va întâlni bombele Forțelor Aeriene”, a continuat el.

„Am impresia că știți cum să o faceți într-un mod letal, precis și de foarte bună calitate, așa cum ați dovedit până acum”, le-a spus Gallant oficialilor din Forțelor Aeriene.

_____