Armata israeliană a anunţat că îşi va „intensifica” bombardamentele în Fâşia Gaza începând din această seară, în vederea pregătirii pentru următoarea fază a ofensivei sale asupra teritoriului palestinian controlat de gruparea islamistă Hamas, relatează AFP.

Lovituri israeliene în Fâșia GazaFoto: IBRAHIM HAMS / AFP / Profimedia

„De astăzi ne vom intensifica loviturile”, a declarat generalul Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al armatei israeliene. „Vom intra în următoarele faze ale războiului în condiţii care vor fi optime pentru noi”, a adăugat el, în cadrul unei conferinţe transmise în direct la televiziune.

Întrebat despre o posibilă invazie terestră în Gaza, Hagari a declarat sâmbătă seară că armata încearcă să creeze condiţii optime în prealabil. „Ne vom aprofunda atacurile pentru a minimiza pericolele pentru forţele noastre în următoarele etape ale războiului”.

El şi-a repetat apelul către locuitorii din oraşul Gaza să plece spre sud pentru siguranţa lor.

Generalul Hagari a confirmat de asemenea prezenţa a cel puţin 210 ostatici în Fâşia Gaza, majoritatea israelieni.

În cursul zilei de sâmbătă, mai mulţi oficiali ai armatei israeliene au vizitat trupele de pe linia frontului, insistând asupra pregătirii forţelor armate pentru o posibilă intervenţie terestră în Fâşia Gaza.

„Vom intra în Gaza, o vom face în scop operaţional, vom distruge infrastructura şi teroriştii Hamas şi o vom face într-o manieră profesionistă”, a declarat şeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de luptătorii Hamas după 7 octombrie, potrivit autorităţilor israeliene. În Gaza, cel puţin 4.385 de persoane au fost ucise în bombardamentele lansate ca represalii de armata israeliană, potrivit Ministerului Sănătăţii din Fașia Gaza.

(Surse: Agerpres, News.ro)

_____