Ministrul iranian de externe a cerut Israelului să înceteze atacurile asupra Fâşiei Gaza, avertizând că războiul s-ar putea extinde şi în alte părţi ale Orientului Mijlociu dacă mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Teheran, s-ar alătura bătăliei, ceea ce ar face ca Israelul să simtă „un cutremur uriaş", relatează Times of Israel, potrivit News.ro.

Luptatori Hezbollah in violente pe strazile BeirutuluiFoto: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

Hossein Amirabdollahian, aflat în vizită la Beirut, a spus presei că gruparea libaneză Hezbollah ia în considerare toate scenariile unui război, iar Israelul ar trebui să înceteze atacurile asupra Gaza cât mai curând posibil.

Amirabdollahian s-a întâlnit vineri cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, care l-a informat cu privire la condiţiile mişcării din Liban, considerate, de asemenea, teroriste.

„Ştiu despre scenariile pe care Hezbollah le-a pus în aplicare", a spus Amirabdollahian. „Orice pas pe care îl va face rezistenţa (Hezbollah) va provoca un cutremur uriaş în entitatea sionistă", a declarat şeful diplomaţiei iraniene.

„Vreau să-i avertizez pe criminalii de război şi pe cei care susţin această entitate, înainte de a fi prea târziu, să oprească crimele împotriva civililor din Gaza, pentru că s-ar putea să fie prea târziu în (câteva) ore", a avertizat şeful diplomaţiei iraniene.