Ministerul israelian de Externe nu este în măsură „în acest stadiu” să confirme numărul celor „40 de bebeluși” și copii uciși în timpul masacrului comis sâmbătă de Hamas în kibbuțul Kfar Aza, în sudul Israelului, a declarat miercuri un purtător de cuvânt pentru AFP.

Ziariștii chemați să vadă ororile HamasFoto: Captura video

Marți, contul X (fostul Twitter) @Israel, contul oficial al statului Israel, a publicat o înregistrare video a postului de știri i24NEWS în care se vede una dintre jurnalistele sale descriind, cu vocea frântă de emoție, dezolarea din acest kibuț în timpul unei vizite organizate pentru presă sub protecția armatei israeliene.

„40 de bebeluși uciși”, spune mesajul din partea de sus a videoclipului.

„Nimeni [dintre soldații care au intrat în Kfar Aza după ce acesta a fost preluat de armata israeliană] nu s-ar fi putut aștepta [la o asemenea priveliște morbidă]”, spune jurnalista într-o altă înregistrare video publicată pe site-ul postului.

Într-o narațiune sacadată, reporterul menționează „ororile [pe care le aude în relatarea] acestor soldați [...] cel puțin 40 de copii au fost îngropați”.

Începând de marți, rețelele de socializare au fost pline de mesaje despre cei „40 de bebeluși uciși” ca fiind chiar exemplul barbariei de care se fac vinovați oamenii mișcării islamiste palestiniene Hamas în ofensiva lor asupra Israelului.

Întrebat de AFP despre numărul de copii uciși în Kfar Aza, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (de care depinde contul @Israel) a declarat pentru AFP: „Nu putem confirma nicio cifră în acest moment”.

Potrivit generalului-maior în retragere Itai Veruv, „70 de teroriști înarmați și antrenați” au atacat Kfar Aza sâmbătă, în jurul orei 6.30, săvârșind „un masacru, un dezastru”.

Aproximativ 400 de persoane locuiau în Kfar Aza, o comunitate agricolă situată la 2 km de granița cu Fâșia Gaza, înainte de atacul Hamas.

Întrebați de AFP, mai mulți soldați israelieni desfășurați la fața locului au declarat că peste 100 de civili au murit, unii chiar 150, inclusiv un număr necunoscut de copii.

Unul dintre ei, care nu a dorit să fie identificat, a vorbit despre mutilări, inclusiv decapitări, dar a refuzat să spună mai multe.

Presa israeliană relatase anterior că armata israeliană a descoperit orori de neimaginat într-o comunitate israeliană care a fost atacată sâmbătă de Hamas, inclusiv zeci de copii și bebluși morți, unii decapitați.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.