Rețelele de socializare s-au umplut cu imagini șocante ale atacurilor Hamas asupra Israelului, clipurile apărute online arătând imagini cutremurătoare cu civili împușcați pur și simplu pe stradă de luptătorii grupării islamiste, israelience ce par să fi fost agresate sexual sau răpite și duse în Fâșia Gaza și israelieni ce au fost făcuți prizonieri și bătuți.

Israeliancă răpită de militanții islamiști HamasFoto: Captura Twitter

Atacul surpriză al Hamas ce a început sâmbătă dimineață a constat în lansarea a mii de rachete către Israel, dar și în comandouri palestiniene care s-au infiltrat în orașe israeliene ce au atacat inclusiv civili.

  • ATENȚIE! Clipurile din acest articol și linkurile către astfel de imagini pot fi deosebit de șocante

O situație deosebit de gravă este în orașul israelian Sderot, unde militanții au început să tragă în trecători încă de la începutul dimineții, iar imaginile postate online au arătat trupuri într-o stație de autobuz și pe stradă.

Un alt clip de pe rețelele de socializare arată o israeliancă în stare de șoc cum este scoasă dintr-o mașină a trupelor Hamas. Starea hainelor femeii sugerează că aceasta fost violată.

Alte imagini cutremurătoare arată luptători într-o camionetă cum sărbătoresc lângă cadavrul dezbrăcat al altei femei, în timp ce lângă vehicul vin alți palestineni și scuipă pe trupul acesteia.

Într-un alt video sfâșietor se vede o israeliancă ce plânge cu disperare în timp ce este răpită și dusă cu motocicleta, probabil spre teritoriile Gaza. În imagini apare și un bărbat ce pare să fi fost făcut prizonier.

Un alt clip arată un bărbat ce a fost făcut prizonier, fiind evident că acesta este rănit.

De asemenea, în alte imagini deosebit de șocante se vede cum trupul unui soldat israelian este dat jos dintr-o mașină, iar palestinienii îl calcă în picioare, se bucură și strigă „Alahu Akbar”.

Conturile Hamas au distribuit și un clip cu „prizonieri de război”, în care sunt văzuți cel puțin trei bărbați ținuți captivi.