„Suntem în război şi vom câştiga!”, spune premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un mesaj video adresat israelienilor. Amintim că Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

Benjamin NetanyahuFoto: RONEN ZVULUN / UPI / Profimedia
  • „Suntem în război și vom câștiga. Inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a mai cunoscut până acum”, a afirmat Benjamin Netanyahu într-un mesaj video transmis israelienilor.

El a spus că a decis o convocare masivă a rezerviştilor și le-a cerut cetăţenilor să respecte instrucţiunile de siguranţă venite din partea autorităților.

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

  • „Forţele de apărare israeliene declară starea de pregătire pentru război. Au avut loc tiruri de rachete pe scară largă spre teritoriul israelian din Gaza, iar teroriştii s-au infiltrat pe teritoriul israelian prin diverse puncte de intrare.
  • Locuitorii din sudul şi centrul ţării trebuie să se afle în imediata apropiere a zonelor protejate, iar cei de la periferia Gaza trebuie să rămână într-un spaţiu securizat (...) Hamas este entitatea conducătoare în Fâşia Gaza, responsabilă pentru acest atac şi va suporta consecinţele şi responsabilitatea pentru aceste evenimente”, a transmis armata într-un comunicat citat de agenţia israeliană de presă TPS.

Cabinetul de securitate se va reuni la ora 13.00.

Rafalele de rachete au lovit sudul şi centrul Israelului, iar cel puţin 6 persoane ar fi murit, în timp ce alte aproape 200 au fost rănite.

Sirenele de raid aerian au fost activate în Ierusalim la ora 8:15 şi din nou la ora 8:55, în timp ce rezidenţii căutau adăpost în fața rachetelor care se apropiau.