Nava de mărfuri sub pavilion turcesc care naviga joi pe Marea Neagră spre portul ucrainean Izmail, nu a suferit avarii în urma exploziei raportate, au declarat vineri pentru Reuters autoritatea maritimă turcă și căpitanul navei.

Navă cargo pe Marea NeagrăFoto: Moruzx | Dreamstime.com

„O explozie a avut loc la 15-20 de metri în spatele navei Kafkametler, aflată în drum spre portul Izmail dinspre portul Batumi, în timp ce naviga în largul coastei României / Portului Sulina", a transmis autoritatea maritimă turcă.

Nava a continuat să navigheze spre destinație pentru a-și livra încărcătura în urma verificărilor și nu există dovezi că explozia a fost cauzată de o mină, a adăugat aceasta.

Surse maritime declaraseră joi pentru Reuters că nava a lovit o mină marină și a suferit avarii minore, iar echipajul este în siguranță.

Operatorul navei, Kafkametler Maritime, cu sediul la Istanbul, a precizat că nava se află în prezent în drum spre portul Izmail, dar merge mai încet din cauza aglomerației de vapoare de pe Dunăre.

Compania a adăugat că echipajul este în siguranță și că nava nu are nevoie de lucrări.

Căpitanul navei a spus separat, într-un comunicat că, deși cauza exploziei nu este clară, se pare că explozia a fost cauzată de o mină de adâncime din Marea Neagră.

(Foto articol: DreamsTime.com)