Poliția din Las Vegas l-a arestat vineri pe Duane „Keffe D” Davis în legătură cu împușcarea și uciderea rapperului Tupac Shakur, în urmă cu aproape trei decenii, a informat vineri Associated Press, citând surse anonime, relatează Reuters.

Tupac ShakurFoto: Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

UPDATE Duane „Keffe D” Davis a fost inculpat de un mare juriu din Nevada, a declarat procurorul Marc DiGiacomo, relatează BBC.

„Prezumția este mare că el este responsabil pentru uciderea lui Tupac Shakur și va fi găsit vinovat de ucidere cu utilizarea unei arme mortale”, a spus el citat de presa americană.

Duane „Keffe D” Davis a fost arestat vineri dimineață devreme, deși acuzația sau acuzațiile exacte nu erau imediat clare, potrivit AP, care spunea că va fi pus sub acuzare vineri mai târziu.

Reuters nu a putut confirma informația AP sau să contacteze pe Davis sau pe reprezentanții săi legali.

Shakur a fost rănit pe 7 septembrie 1996 și a murit într-un spital șase zile mai târziu, la vârsta de 25 de ani.

Davis a recunoscut în interviuri și în memoriile sale din 2019, „Compton Street Legend”, că se afla în Cadillac-ul din care au fost trase focurile de armă care l-au rănit pe Tupac, a spus AP.

Shakur a fost un rapper, activist și actor care a vândut peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume.

Arestul vine după ce poliția din Nevada a executat un mandat de percheziție în lune iulie în legătură cu uciderea neelucidată a rapperului Tupac Shakur.

Tupac Shakur, cunoscut ca 2Pac, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame (Aleea Celebrităților de la Hollywood), pe 7 iunie, la câteva luni înainte de a se împlini 27 de ani de de la moartea rapperului.

Cum s-a ajuns la uciderea lui Tupac Shakur

Ofițerul de poliție Jason Johansson a spus că Orlando Anderson, care este nepotul lui Duane Davis, și Shakur au fost implicați într-o ceartă într-un cazinou cu puțin timp înainte de uciderea rapperului.

Acesta a arătat înregistrările unei camere de securitate a unui hotelul care arată că Anderson a fost bătut înainte ca Tupac să fie împușcat.

Johansson a spus că acest incident a dus în cele din urmă la împușcarea și moartea lui Shakur.

Deși a a devenit evident foarte repede că aceasta a fost o crimă legată de bande, odată cu trecerea timpului, acest caz a fost revizuit de mai multe ori și abia în 2018, când au apărut noi informații, a fost „revigorat”.

Ofițerul a spus că a contat și faptul că Duane Davis a furnizat în repetate rânduri informații cum că acesta se afla în mașina din care au fost trase focurile de armă.