Donald Trump a declarat că se așteaptă să fie pus din nou sub acuzare marți de către procurorul special care investighează încercările sale de a inversa rezultatul alegerilor din 2020, acuzându-l că a încercat să intervină în campania sa pentru 2024, potrivit AFP.

Donald Trump in fata judecatoruluiFoto: Timothy A. Clary - Pool via CNP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Mi s-a spus că Jack Smith - cel nebun, pentru a interfera cu alegerile prezidențiale din 2024, va lansa o nouă acuzație falsă împotriva președintelui vostru preferat - eu - la ora 17.00”, a scris el pe platforma sa Truth Social.

„De ce nu au făcut acest lucru acum doi ani și jumătate? De ce au așteptat atât de mult? Pentru că au vrut ca acest lucru să se întâmple chiar în mijlocul campaniei mele”, a adăugat el.

Marele favorit în alegerile primare republicane, Donald Trump a anunțat la 18 iulie că a primit o scrisoare de la Jack Smith care îl informa că este vizat personal de ancheta federală privind tentativele de anulare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020 și în special asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

În acea zi, el a ținut un discurs înflăcărat în fața susținătorilor săi reuniți nu departe de Casa Albă, invitându-i să „lupte ca naiba” împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale pe care aleșii trebuiau să le certifice.

O mulțime a invadat apoi Capitoliul, scene de violență și haos care au șocat America și lumea întreagă.