Garda de Coastă a SUA a declarat, joi seară, într-o conferință de presă, că submersibilul Titan ar fi suferit cel mai probabil o implozie și că toți pasagerii sunt morți.

Pasagerii submersibilului Titan Hamish Harding, Stockton Rush, Paul-Henri Nargeolet, Suleman Dawood și tatăl său Shahzada DawoodFoto: Handout / AFP / Profimedia

"Câmpul de resturi este în concordanță cu o implozie catastrofală a navei", a declarat contraamiralul John Mauger, la scurt timp după anunțul privind moartea celor cinci pasageri.

"Nu vrem să ne imaginăm ce au suferit ei acolo jos. Condoleanțe familiilor", a declarat el.

Familiile celor aflați la bord au fost notificate. Nu se știe deocamdată dacă trupurile lor vor putea fi recuperate.

Fragmente din submersibil au fost descoprite mai devreme la aproximativ 480 de metri de prova Titanicului.

Acest tip de fragmente, care fac parte din coca exterioară a submersibilului, rezultă probabil în urma unei ”pierderi catastrofale” a camerei de presiune.

Autorităţile au putut ”să reconstituie în întregime coca Titan”, cu ajutorul descoperirii a cinci elemente care au aparţinut submersibilului.

S-a lovit de Titanic?

De asemenea, una din ideile vehiculate în conferință a fost dacă submersibilul s-a ciocnit de Titanic.

Garda de Coasta spune însă că un asemenea scenariu este puțin probabil urmărind dispunerea resturilor provenite de la submersibil, precum și lipsa de bucăți din Titanic.

CEO-ul OceanGate, in submersibil

Si Societatea OceanGate, proprietara submersibilului Titan, dat dispărut, crede că pasagerii sunt morţi, relatează BBC News.

”Credem acum că CEO-ul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood şi fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding, şi Paul-Henri Nargeolet, din păcate au dispărut”, anunţă OceanGate într-un comunicat.

Un câmp de resturi a fost descoperit de către un ROV (vehicul operat de la distanță) în zona de căutare în apropierea Titanicului.

”Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic, relatează BBC News.