Președintele american Joe Biden a declarat joi, la Washington, că "intenționează să se întâlnească" cu omologul său chinez Xi Jinping, un plan despre care vorbește de câteva luni, potrivit AFP.

Xi Jinping alaturi de Joe BidenFoto: Alex Brandon / Associated Press / Profimedia Images

Această declarație a fost făcută la scurt timp după ce democratul în vârstă de 80 de ani l-a calificat pe președintele chinez drept "dictator" în timpul unei întâlniri cu donatorii partidului său, o ieșire care a stârnit indignare la Beijing.

„Biden are gura mare”

Ministerul chinez de Externe a acuzat miercuri că președintele american Joe Biden are „gura mare” și că face afirmații „extrem de absurde” și „iresponsabile”, după ce liderul de la Casa Albă l-a descris pe președintele Xi Jinping drept un „dictator”, relatează Reuters.

Făcând referire la un episod din luna februarie în care armata americană a doborât un balon chinez despre care oficialii de la Washington au spus că spiona teritoriul SUA, Joe Biden a afirmat târziu marți noaptea că „motivul pentru care (preşedintele chinez) s-a enervat atât de tare când am doborât acest balon plin cu echipament de spionaj este că nu ştia (că acest dispozitiv) se afla acolo”.