Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus din nou orice negocieri cu Rusia, după întâlnirea cu liderii africani veniți să încerce să medieze între Kiev și Moscova, potrivit AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Astăzi am spus clar în timpul întâlnirii noastre (cu delegația africană) că a permite orice negocieri cu Rusia acum, când ocupantul se află pe teritoriul nostru, înseamnă înghețarea războiului, înghețarea durerii și a suferinței", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă comune cu liderii africani.

Înainte de a-și lansa invazia în Ucraina în februarie 2022, „Rusia a încercat mult timp să înșele pe toată lumea cu acordurile de pace de la Minsk, încheiate în trecut pentru a încerca să rezolve conflictul cu separatiștii susținuți de Moscova în estul Ucrainei și pe care Rusia le-a folosit pentru a pregăti o nouă ofensivă împotriva vecinului său”, a acuzat Zelenski.

„Este clar că Rusia încearcă din nou să folosească vechea sa tactică de înșelăciune. Dar Rusia nu va mai reuși să înșele lumea", a adăugat el. „Nu îi vom da o a doua șansă”, a mai spus el.

La rândul său, președintele sud-african Cyril Ramaphosa a cerut Ucrainei și Rusiei să detensioneze situația.

Urmărește ultimele evoluții din a 478-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.