Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost internat la spitalul San Raffaele din Milano, au declarat vineri mai multe surse pentru Reuters.

Silvio BerlusconiFoto: Massimo Di Vita / Zuma Press / Profimedia

UPDATE „Silvio Berlusconi se află în prezent la Spitalul San Raffaele pentru a fi supus analizelor programate în legătură cu patologia sa hematologică cunoscută”, au spus medicii Alberto Zangrillo și Fabio Ciceride la San Raffaele.

Aceștia au adăugat că analizele, care au venit mai devreme decât era planificat, nu au fost legate de „nicio stare critică sau alarmă” .

Anterior, una dintre surse a spus pentru Reuters că Berlusconi a fost internat pentru controale medicale.

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a fost externat luna trecută după șase săptămâni de tratament pentru o infecție pulmonară legată de o leucemie mielomonocitară cronică (LMC).

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat considerabil în ultimii ani, cu intervenții chirurgicale pe cord deschis în 2016 și numeroase internări în spital de când a contractat COVID-19 în urmă cu trei ani.

A fost prim-ministru în 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011 și, deși nu are un rol direct în guvern, partidul său Forza Italia este membru al coaliției de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Cariera sa a fost, de asemenea, marcată de scandaluri și probleme juridice, care în ultimul deceniu au fost mai ales dosare privind faimoasele sale petreceri sexuale „Bunga Bunga".

Octogenarul, a cărui parteneră Marta Fascina este cu 53 de ani mai tânără decât el, a provocat un nou scandal în decembrie 2022, când le-a promis jucătorilor săi, înainte de un meci, că va aduce un „autobuz plin de prostituate" în vestiar dacă vor câștiga.