Un pod suspendat care se construia în cel mai sărac stat al Indiei s-a prăbușit pentru a doua oară în 14 luni, iar o persoană a fost dată dispărută, relatează Reuters, citând partenerul său media ANI.

pod in constructie prabusit in IndiaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Podul era construit peste fluviul Gange în districtul Bhagalpur din statul Bihar din estul Indiei.

Construcția era programată să fie finalizată în 2019, dar s-a confruntat cu mai multe întârzieri, inclusiv cele cauzate de o prăbușire anterioară pe 30 aprilie a anului trecut, din cauza vântului puternic și a ploii.

"A fost o agitație masivă aici, s-a simțit ca și cum ar fi fost o explozie. Mai târziu am aflat că podul s-a prăbușit", a declarat Rakesh Kumar, un rezident local, pentru ANI.

Opt bărbați se aflau pe pod în momentul prăbușirii acestuia duminică, un gardian fiind dat dispărut, a spus ANI.

Imaginile ANI arată că o secțiune a podului este parțial scufundată în apă, doar câțiva stâlpi și câteva cabluri mai indică faptul că în locul respectiv a fost odată acea porțiune a structurii.

„Am efectuat o investigație și am raportat concluziile șefului administrației districtuale”, a declarat pentru ANI șeful adjunct al administrației districtuale, Amit Raj.

Ministrul-șef al Biharului, Nitish Kumar, vorbind luni cu reporterii, a promis, de asemenea, „acțiuni riguroase”.

"Nu este construit corect, de aceea se prăbușește. Ar fi trebuit să fie mai puternic", a spus el.

În octombrie anul trecut, un pod suspendat din epoca colonială s-a prăbușit în orașul Morbi din statul Gujarat, ucigând 135 de persoane.