Peste 130 de persoane au fost ucise după ce un pod suspendat din statul Gujarat din vestul Indiei s-a prăbușit duminică, au declarat doi oficiali guvernamentali, precizând că bilanțul ar putea crește, în condițiile în care operațiunile de căutare continuă.

oameni au sarit sa scoata victimele din apa dupa ce un pod suspendat s-a prabusit in IndiaFoto: Captura video

07:07 Bilanțul victimelor prăbușirii podului Gujarat a urcat la 132 de morți, a declarat luni un oficial guvernamental local pentru Reuters. "Bilanțul morților în incidentul de la prăbușirea podului a crescut la 132 de persoane. Operațiunile de căutare și salvare continuă", a spus oficialul de rang înalt, NK Muchhar, adăugând că bilanțul ar putea crește în continuare.

20:53 Numărul persoanelor decedate a ajuns la 81, relatează Reuters.

19:33 Numărul persoanelor decedate în urma prăbușirii podului suspendat a ajuns la 68. Bilanțul anterior era de 40 de persoane decedate, iar alte 30 de persoane erau date ca fiind rănite grav. Ministrul de Interne, Harsh Sanghavi, a declarat că peste 150 de persoane se aflau pe podul îngust, o atracție turistică care a atras multe persoane mai ales în timpul sezonului festiv, când sunt sărbătorite Diwali și Chhath Puja.

Peste 400 de oameni se aflau în acel moment pe podul din orașul Morbi, când podul s-a prăbușit în râul Machchu, a declarat postul local de televiziune Zee News.

"Oameni au căzut în râu și sunt victime. Nu avem încă cifrele. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare", a declarat pentru Reuters Rahul Tripathi, un înalt oficial al poliției de la fața locului.

Filmările difuzate de postul TV au arătat zeci de oameni agățați de cablurile podului prăbușit, în timp ce echipele de urgență încercau să-i salveze.

Podul istoric de 230 de metri a fost construit în timpul dominației britanice în secolul al XIX-lea. Acesta a fost închis pentru renovare timp de șase luni și a fost redeschis pentru public săptămâna trecută.

Prim-ministrul Narendra Modi, care se află în statul său natal, Gujarat, pentru o vizită de trei zile, a declarat că a ordonat mobilizarea urgentă a echipelor pentru operațiunea de salvare.