Jack Dorsey, unul dintre cofondatorii Twitter și fostul CEO al Twitter, și-a exprimat susținerea pentru Robert F. Kennedy Jr., cunoscut pentru pozițiile sale antivacciniste, la alegerile prezidențiale americane de anul viitor, relatează Business Insider.

Jack DorseyFoto: Joe Raedle / Getty Images / Profimedia

Dorsey a distribuit pe Twitter o înregistrare video cu un interviu acordat de Kennedy celor de la Fox News, nepotul fostului președinte american John F. Kennedy afirmând că i-ar putea învinge pe Donald Trump și Ron DeSantis, cei mai proeminenți candidați republicani la alegerile ce vor avea loc în luna noiembrie a anului viitor.

„El poate să o facă și o va face”, a comentat Dorsey în urmă cu o zi cu privire la afirmațiile lui Kennedy Jr.

Un utilizator al Twitter, companie pe care Jack Dorsey a condus-o până în noiembrie 2021, l-a întrebat dacă afirmația înseamnă că îl susține pe politicianul democrat sau doar crede că acesta îi poate învinge pe Trump și DeSantis.

„Ambele”, a răspuns succint antreprenorul. Ulterior el a mai notat că „vocea este o superputere și ea îl diferențiază” pe Kennedy Jr. de ceilalți candidați.

Nepotul lui „JFK” a anunțat în luna aprilie că intenționează să îl înfrunte pe președintele în exercițiu Joe Biden la alegerile primare ale Partidului Democrat pentru a obține nominalizarea acestuia la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului procuror general al SUA şi candidat la preşedinţie Robert Kennedy, care a fost asasinat în 1968, dar şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, asasinat cu cinci ani mai devreme.

Avocat specializat pe probleme de mediu, el este cunoscut încă din 2005 pentru propagarea unor teorii ale conspiraţiei privind vaccinurile, legând în special autismul de una dintre componentele acestora.

Robert Kennedy Jr. a denunțat „feudalismul corporativ” și vaccinurile când și-a lansat nominalizarea

Kennedy și-a folosit discursul de lansare a campaniei pentru a critica închiderea școlilor și a afacerilor în timpul pandemiei de coronavirus și pentru a insista că guvernul și mass-media „ne mint”.

„Misiunea mea în următoarele 18 luni ale acestei campanii și pe parcursul președinției mele”, a spus el, „va fi să pun capăt fuziunii corupte a puterii de stat și corporative care amenință acum să impună un nou tip de feudalism corporativ în țara noastră; pentru a ne monetiza copiii, (...); pentru a ne otrăvi copiii și oamenii noștri cu substanțe chimice și medicamente; să ne extragă bunurile; (...) și a ne menține într-o stare constantă de război”.

Analiștii politici îl cotează cu puține șanse de a obține nominalizarea Partidului Democrat, oricum o sarcină dificilă când formațiunea îl are pe președintele în exercițiu din tabăra sa. În multe cicluri electorale renominalizarea acestuia pentru un al doilea mandat este o simplă formalitate.

Însă lucrurile s-ar putea complica pentru Joe Biden din cauza îngrijorărilor legate de starea sa de sănătate și vârsta înaintată.

Președintele Joe Biden și-a anunțat pe 25 aprilie intenția de a candida pentru un nou mandat, după luni de speculații în acest sens. În timpul campaniei electorale din 2020 el declarase în mod repetat că va fi un președinte „de un singur mandat” pentru a ameliora îngrijorările legate de vârsta sa.

Pe același subiect: