Recep Tayyip Erdogan a venit cu un mesaj sfidător și arogant față de adversarul său, Kemal Kilicdargolu, după ce președintele a obținut un nou mandat de cinci ani.

Erdogan si-a ironizat rivalul la finalul cursei electoraleFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kemal Kilicdaroglu încă nu a oferit nicio declarație privind rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale care se îndreaptă doar într-un singur sens - în cuvintele lui Recep Tayyip Erdogan, către încă cinci ani de conducere.

„Singurul câștigător este Turcia”, le-a spus el susținătorilor, urcat pe un autobuz de campanie din Istanbul, relatează BBC.

Erdogan a avut puține cuvinte pentru rivalul său. „Bye bye, Kemal”, a fost ironia aruncată de Erdogan în eter pentru rivalul său.

Erdogan a revenit, de asemenea, la o temă preferată a campaniei sale, acuzând partidele de opoziție că îmbrățișează politici pro-LGBT.

Acesta este un semn aprobator și de mulțumire către baza sa religioasă conservatoare.

Și în timp ce a insistat că a obținut o victorie pentru 85 de milioane de turci, este clar că această țară este profund polarizată, împărțită aproape în jumătate, în timp ce Erdogan a obținut 52.10%, iar Kemal Kilicdaroglu: 47.90%