Șoferul de taxi din New York care i-a condus timp de 10 minute pe Ducele și Ducesa de Sussex în timp ce aceștia încercau să scape de paparazzi a declarat pentru BBC că cei doi au fost nervoși în timpul scurtei călătorii.

Prințul Harry și MeghanFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Sukhcharn Singh a declarat că i-a luat pe Harry și Meghan de la o secție de poliție locală din Midtown Manhattan, un cartier central al New Yorkului.

Purtătorul de cuvânt al lui Harry și Meghan anunțase că cei doi ar fi fost implicaţi într-o urmărire de maşini pe cale să se transforme într-o „catastrofă” din cauza fotografilor paparazzi, care a durat mai mult de două ore.

Dar taximetristul care i-a condus pe cei doi, care a asistat la o parte a „urmăririi dramatice”, nu consideră că a fost chiar atât de periculoasă.

„Eram pe Strada 67 și apoi agentul de pază m-a oprit. Următorul lucru pe care îl știți, Prințul Harry și soția sa s-au urcat în taxiul meu", a spus Singh.

„Am fost blocați de un camion de gunoi și, dintr-o dată, au venit paparazzi și au început să facă fotografii", a continuat el.

Șoferul de taxi Sukhcharn Singh.

FOTO: David R. Martin / AP / Profimedia

„Păreau nervoși”

Harry și Meghan erau pe cale să spună care este destinația lor, dar agentul de securitate a cerut să se întoarcă la secția de poliție.

„Păreau nervoși, cred că au fost urmăriți toată ziua sau ceva de genul ăsta", a spus Singh. „Erau destul de nervoși, dar agentul de securitate, se ocupa de asta".

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al lui Harry și Meghan a spus că au avut parte de o „urmărire aproape catastrofală".

Poliția din New York a confirmat un incident și a declarat că numeroși fotografi „au făcut ca transportul lor să fie dificil".

Cuplul se afla la New York pentru a participa la o ceremonie de decernare a unor premii, împreună cu mama lui Meghan, Doria Ragland.

Când au văzut că sunt urmăriți după ce au plecat, au încercat să se adăpostească de paparazzi mergând la o secție de poliție din Manhattan, care este locul unde Singh i-a luat.

Cel puțin în cele câteva minute cât au stat în mașina taximetristului newyorkez, acesta nu a crezut că sunt în pericol.

„Nu cred că este adevărat, cred că totul este exagerat și alte lucruri de genul acesta. Nu credeți prea mult în asta", a spus Singh, referindu-se la incidentul reclamat de purtătorul de cuvânt al prințului Harry.

„Au păstrat distanța”

Ulterior, el a adăugat că „asta trebuie să se fi întâmplat înainte" ca ei să se urce în taxiul său.

„Orașul New York este cel mai sigur loc în care să fii", a continuat el. „Există secții de poliție, polițiști la fiecare colț, nu există niciun motiv să îți fie frică în New York".

Paparazzi nu au fost agresivi în timp ce Harry și Meghan au fost în mașina lui, a spus Singh.

„Erau în spatele nostru. Cam asta a fost tot, nimic mai mult. Au păstrat distanța", a mai adăugat taximetristul.

Șoferul de taxi a dezvăluit că Harry și Meghan i-au lăsat un bacșiș de 50 de dolari pentru cele 10 minute de condus, potrivit Sky News.

O agenție de știri despre celebrități care i-a filmat de aproape pe Harry și Meghan a contestat, de asemenea, versiunea lor despre evenimente - și a susținut că, de fapt, un SUV din dispozitivul de securitate al cuplului a fost cel care a condus imprudent.

Backgrid a precizat că a primit imagini de la patru fotografi independenți care nu au avut intenția de a provoca rău - iar mai multe imagini o arată pe Meghan zâmbind în taxi.

Doi ofițeri de poliție din New York au minimalizat, de asemenea, incidentul - descriindu-l ca fiind mai degrabă „un pic haotic" decât „aproape catastrofal".