Regele Charles al Marii Britanii va veni în România în data de 2 iunie, au precizat surse oficiale pentru News.ro, acesta urmând să facă o vizită şi la reşedinţa sa de la Viscri.

Printul Charles, la ViscriFoto: Edit Katai / AP / Profimedia

Charles al III-lea va sosi în România în data de 2 iunie şi va fi primit la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor citate, acesta nu va fi însoţit de Regina Camilla, soţia sa.

Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri. Ultima vizită a lui Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Regele Charles are în România nu mai puțin de 10 proprietăți dintre care cea mai cunoscută este cea de la Viscri.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa au fost printre cei care au participal la încoronarea regelui Charles, la începutul acestei luni.

Charles a fost încoronat pe 6 mai, la Westminster Abbey din Londra, în cadrul celor mai ample ceremonii văzute în ultimii 70 de ani în Marea Britanie.

În fața unei adunări care includea aproximativ 100 de lideri mondiali și o audiență televizată de mai multe milioane de persoane, Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a așezat coroana Sfântului Edward, veche de 360 de ani, pe capul lui Charles.

În timpul slujbei solemne de la Westminster Abbey, ale cărei elemente datează de pe vremea regelui William Cuceritorul în 1066, cea de-a doua soție a lui Charles, Camilla, a fost, de asemenea, încoronată regină.