Regele Charles are în România nu mai puțin de 10 proprietăți dintre care cea mai cunoscută este cea de la Viscri.

Printul Charles, la ViscriFoto: Edit Katai / AP / Profimedia

Potrivit Libertatea proprietățile au fost achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Fundația Prințului de Wales în România a investit peste un milion de lire sterline în România, potrivit directorului executiv al fundației, Aura Woodward.

Cu cât puteți închiria casa de vacanță a regelui Charles

Valea Zălanului este un cătun izolat din zona Baraoltului, în care trăiesc puţin peste 100 de oameni, majoritatea vârstnici. Ca să ajungi în acest sat trebuie să parcurgi vreo 14 kilometri prin pustietate, pe un drum îngust de ţară, pe care abia dacă încap două căruţe în acelaşi timp.

Potrivit site-ului LaPensiuni, casa de vacanță are 5 camere cu baie proprie. O cameră dublă se poate închiria pentru o noapte cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei, în funcție de opțiunea de servire a mesei.

Casele şi-au păstrat arhitectura tradiţională şi farmecul ancestral, iar în urmă cu mai bine de un deceniu, regele Charles a cumpărat un conac vechi, aflat la marginea satului, pe care l-a restaurat şi l-a transformat în reşedinţă de vacanţă.

În urmă cu câţiva ani, prestigioasa revistă americană „Vanity Fair” a menţionat conacul din Valea Zălanului printre cele mai frumoase proprietăţi din lume, acesta putând fi închiriat de către turişti.