Agențiile de știri din Turcia prezintă rezultate parțiale diferite ale alegerilor prezidențiale de duminică, la câteva ore după închiderea urnelor, în timp ce opoziția acuză agenția de știri de stat că nu este credibilă și prezintă date eronate, relatează BBC.

Kemal Kilicdaroglu la urneFoto: Ali Unal / AP / Profimedia

Agenția de presă de stat AA spune că au fost numărate peste 54% din voturi, punându-l pe Erdogan în frunte cu 51,9%, în timp ce Kilicdaroglu ar fi obținut până acum 42,3%.

Anka, o agenție de știri privat, spune de asemenea că Erdogan este în frunte, însă cu 47,4% din voturi, față de cele 46,8% ale lui Kilicdaroglu. Agenția spune că 44,5% din voturi au fost numărate.

În anii precedenți, bastioanele lui Erdogan au avut tendința de a-și publica rezultatele mai devreme decât zonele în care opoziția este la putere.

Liderii opoziției au contestat rezultatele prezentate de Anadolu.

Kilicdaroglu a spus că se află în avans față de Erdogan într-o postare pe Twitter, primul său comentariu de când au fost publicate rezultatele preliminare. CHP a distrbuit postarea lui Kilicdaroglu și comentând: „Suntem în frunte”.

Mansur Yavas, primarul capitalei Turciei Ankara, a sugerat că cifrele agenției de stat, Anadolu, nu sunt de încredere și Kilicdaroglu este în prezent în frunte. „Aveți încredere în noi, credeți-ne”, a spus el.