Rezultatele parțiale raportate de agenția de știri de stat Anadolu au arătat că președintele Recep Tayyip Erdogan conduce în alegerile prezidențiale de duminică, dar liderii opoziției au respins cifrele, spunând că în frunte ar fi de fapt Kemal Kilicdaroglu, relatează CNN și Reuters.

Kemal Kilicdaroglu ar purta vesta de otel in urma unor informatii ca ar putea fi expus unui atacFoto: Veysel Altun / AFP / Profimedia

Aproximativ 40% din voturi au fost numărate până acum.

Anadolu raporta rezultate parțiale care l-au arătat pe Erdogan cu 52,70%, în fața lui Kilicdaroglu, șeful Partidului Popular Republican (CHP) și candidat la președinție pentru blocul format din șase partide Alianța Națiunilor, cu 41,39%.

Kilicdaroglu a spus că se află în avans față de Erdogan într-o postare pe Twitter, primul său comentariu de când au fost publicate rezultatele preliminare. CHP a distrbuit postarea lui Kilicdaroglu și comentând: „Suntem în frunte”.

Mansur Yavas, primarul capitalei Turciei Ankara, a sugerat că cifrele agenției de stat, Anadolu, nu sunt de încredere și Kilicdaroglu este în prezent în frunte. „Aveți încredere în noi, credeți-ne”, a spus el.