Tatăl tânărului de 21 de ani suspectat că a ucis opt persoane şi a rănit alte 13 într-o serie de împuşcături în sate din apropierea localităţilor Mladenovac şi Smederevo a fost arestat pentru 48 de ore, a confirmat miercuri pentru Tanjug o sursă din cadrul Ministerului de Interne, relatează Agerpres.

Memorial pentru victimele atacului de la MladenovacFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

Radisa Blazic, în vârstă de 54 de ani, a fost arestat marţi pentru a se stabili originea armelor folosite de fiul său în timpul împuşcăturilor.

La o percheziţie în clădirile folosite de Radisa Blazic, au fost găsite sute de gloanţe de diferite calibre, praf de puşcă pentru muniţie, un pistol şi un revolver asemănătoare cu arme de foc, un dispozitiv de declanşare artizanală, precum şi mai multe lunete optice şi diverse alte piese de arme de foc, a precizat parchetul într-un comunicat.

Radisa Blazic a fost acuzat de infracţiuni de fabricare, deţinere, port şi distribuire ilicită de arme şi materii explozive.

Fiul său, Uros Blazic, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procuraturii din Smederevo, în urma unei audieri.

Pentru faptele sale din noaptea dintre 4 și 5 mai Uros Blazic a fost acuzat de infracţiuni de omor calificat, fabricare, deţinere, port şi distribuire ilicită de arme şi explozibili, răpire şi utilizarea neautorizată a unui vehicul aparţinând unei alte persoane.

Tatăl lui Kosta K., autorul primului dintre cele două atacuri armate care au zguduit Serbia la începutul acestei luni, a fost arestat pe 3 mai, el fiind trimis în urmărire penală întrucât fiul său este minor și nu poate fi tras la răspundere.

Guvernul sârb vrea să preia toate armele de foc deținute ilegal

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat miercuri că peste 3000 de arme de foc şi zeci de mii de gloanţe de diferite calibre au fost predate până acum de cetăţeni sârbi autorităţilor ţării, în cadrul campaniei lansate de guvern după atacurile sângeroase de săptămâna trecută.

„Este o veste bună”, a declarat Vucic pentru Pink TV, adăugând că această campanie este importantă pentru Serbia, deşi ştie că mulţi sunt nemulţumiţi din cauza ei.

„Am asigurat o prezenţă amplă a poliţiei în şcoli şi reacţiile venite atât de la părinţi cât şi de la profesori au fost pozitive. Acum, profesorii vor avea mai multe drepturi, iar copiii nu vor mai putea face gesturi de bullying”, a adăugat preşedintele sârb.

Acesta a anunţat totodată recrutarea de urgenţă de noi ofiţeri de poliţie.

Luni, guvernul Serbiei a stabilit ca, în termen de o lună, toţi cei care deţin arme de foc fără licenţă să le predea voluntar fără consecinţe penale.