Ducele de Sussex, fiul cel mic al suveranului britanic, s-a întors în California la bordul unui avion al companiei British Airways, care a decolat sâmbătă din Londra la doar câteva ore după ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, informează DPA și Agerpres.

Printul HarryFoto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

Prinţul Harry a sosit pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles (LAX) în jurul orei locale 19:30 (02:30 GMT, duminică) pentru a fi alături de fiul său cu ocazia aniversării acestuia.

Prinţul Archie a împlinit vârsta de patru ani sâmbătă şi şi-a petrecut ziua alături de mama lui, Meghan, ducesă de Sussex, în reşedinţa lor din Statele Unite.

Mai mulţi însoţitori de bord ai companiei British Airways au confirmat pentru agenţia de presă PA că prinţul Harry s-a aflat la bordul acelei aeronave, dar au precizat că nu aveau voie să dezvăluie alte detalii despre călătoria acestuia.

Harry a asistat de pe rândul al treilea la încoronarea tatălui său

Prezenţa prinţului Harry la ceremonia de încoronare de sâmbătă a reprezentat prima sa apariţie publică alături de rudele lui după ce a criticat virulent familia regală într-un volum controversat de memorii, intitulat „Spare”.

Prinţul Harry a asistat de pe rândul al treilea la încoronarea regelui Charles şi a mamei sale vitrege, Camilla, la Abaţia Westminster din Londra, fiind plasat cu două rânduri în spatele fratelui său mai mare, prinţul de Wales.

Harry a schimbat câteva cuvinte cu una dintre verişoarele sale, prinţesa Beatrice, şi cu soţul acesteia, Edoardo Mapelli Mozzi, în momentul în care a intrat în abaţia londoneză, sâmbătă.

De asemenea, el i-a salutat şi le-a zâmbit unora dintre invitaţi în timp ce se îndrepta, singur, spre locul care îi fusese rezervat în interiorul Westminster Abbey.

Prinţul Harry a purtat ţinuta vestimentară care i-a fost sugerată de casa regală: un costum şi o cravată, medaliile sale militare din Afganistan şi una jubiliară, precum şi o stea a Ordinului Regal Victorian.

Foto: Andrew Matthews / PA Images / Profimedia

Plecarea sa bruscă spre Statele Unite a echivalat cu faptul că prinţul britanic nu a fost prezent în balconul oficial al Palatului Buckingham în partea finală a ceremoniei de sâmbătă, când regele Charles, regina Camilla şi câţiva membri apropiaţi ai familiei regale au salutat zecile de mii de spectatori reuniţi în faţa clădirii. Biroul de presă de la Palatul Buckingham confirmase cu câteva ore mai devreme că prinţul Harry nu va deţine niciun rol oficial în cadrul evenimentului de sâmbătă.