Ducele de Sussex, care a participat mai devreme la slujba de la Westminster Abbey, nu a fost invitat să se alăture familiei sale la balconul Palatului Buckingham și se pare că se află în drum spre aeroportul Heathrow, potrivit BBC.

Printul HarryFoto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

Prințul Harry a sosit sâmbătă la Westminster Abbey pentru încoronarea tatălui său, Regele Charles, alăturându-se verișorilor, mătușilor și unchilor săi înainte de intrarea celor mai în vârstă membri ai familiei regale în catedrală, potrivit Reuters.

Nu era clar dacă Harry, fiul cel mic al lui Charles, va participa la această ocazie istorică, după ce s-a certat cu familia sa, dispută care a fost foarte mediatizată.

Dar el a declarat luna trecută că va participa fără soția sa Meghan și cei doi copii mici, care au rămas în Statele Unite. Archie, cel mai mare copil al lui Harry, și-a sărbătorit sâmbătă cea de-a patra aniversare.

Harry a zâmbit și a dat din cap membrilor congregației în timp ce s-a alăturat celor 100 de șefi de stat, demnitari și reprezentanți ai artelor, armatei, organizațiilor caritabile și sportului din interiorul abației.

Harry și Andrew, stingheri

Andrew a fost, de asemenea, plasat în rândul al treilea. El a fost huiduit de oameni în fața Buckingham în această dimineață, potrivit agenției de presă britanice PA.

În timp ce Harry și Andrew au luat parte la procesiunea funerară din spatele sicriului reginei Elisabeta a II-a în Westminster Abbey după moartea acesteia în septembrie, ei nu au luat parte la procesiunea care a escortat cuplul regal înapoi la Palatul Buckingham după ceremonia de sâmbătă.

Contrastul dintre locul ocupat de Harry și rolul lui William ca moștenitor al tronului a fost puternic, deoarece acesta a îngenuncheat și a jurat credință monarhului în timpul încoronării de la catedrală.

William, în prezent prinț de Wales, s-a întors la palat într-o trăsură după ceremonie împreună cu Kate și cei trei copii ai lor, George (9 ani), al doilea în linia de succesiune la tron, Charlotte (8 ani) și Louis (5 ani), care a stârnit zâmbete după ce a cîscat în timpul ceremoniei religioase.

Andrew are interdicție de apariții publice oficiale și a fost lipsit de titlurile sale militare de la începutul anului 2022, după acuzațiile de agresiune sexuală asupra unei fete de 17 ani, pe care le-a stinsprintr-un acord financiar.

Apariția sa la scurt timp după aceea la brațul reginei, însoțindu-o la Westminster Abbey pentru o slujbă de omagiere a tatălui său, prințul Philip, care a murit anul trecut, a atras critici.