Fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău, Dragan Kobiljski, este printre victimele atacului armat de la școala „Vladislav Ribnikar” din Belgrad, unde Kostas K., un elev de 13 ani, a ucis opt elevi și un paznic, relatează Sportul Sălăjean și Libertatea. Fiica lui Dragan Kobiljski era colegă de clasă cu atacatorul.

atac armat la o scoala din BelgradFoto: Betaphoto / Sipa Press / Profimedia Images

Informația a fost confirmată de SCM Zalău care a transmis condoleanțe antrenorului pe pagina oficială de Facebook a clubului.

„Echipa și conducerea clubului SCM ZALĂU sunt alături de antrenorul nostru, Dragan Kobiljski, în aceste clipe grele, provocate de trecerea în neființa a fetiței sale la vârsta de doar 13 ani. Sincere condoleanțe, Dragan!”, arată postarea.

Imediat după aflarea veştii şocante, antrenorului Zalăului a pornit spre Serbia, însoţit de jucătorul Dušan Stojsavljević. Dragan Kobiljski avea două fetiţe.

Un paznic și opt elevi au fost uciși, în timp ce alți șase elevi și o profesoară au fost răniți grav după ce Kostas a deschis focul într-o școală gimnazială din Belgrad, au anunțat autoritățile din Serbia.

Mama elevului în vârstă de 13 ani acuzat că omorât 9 persoane a fost arestată, după ce și tatăl acestuia a fost reținut, a declarat miercuri președintele sârb Aleksandar Vucic, la o conferință de presă, relatează CNN. Totodată, potrivit lui Vucic, Kostas K. va fi internat într-o clinică de psihiatrie.

Suspectul are 13 ani, nu 14 ani, a confirmat pentru CNN un ofițer de presă al biroului de poliție din Belgrad.

Potrivit prevederilor legale sârbe, băiatul „este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, pentru că nu a împlinit vârsta de 14 ani”, se arată în comunicatul Parchetului, potrivit Reuters.