Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA a anunțat joi că „a efectuat o arestare și continuă să desfășoare activități autorizate de aplicare a legii la o reședință din North Dighton, Massachusetts”, în contextul în care presa a anunțat că a fost identificat suspectul în cazul scurgerii de informații clasificate

Politia si FBI la locul incidentuluiFoto: Justin Sullivan / Getty Images / Profimedia

Suspectul, pe nume Jack Teixeira, conduce „Thug Shaker Central”, un grup online unde circa 20-30 de persoane îşi manifestă pasiunea pentru arme, jocuri video şi afişează meme-uri rasiste.

În timp ce un membru al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts a fost arestat în legătură cu scurgerea de documente clasificate ale SUA, agenții FBI au fost văzuți în imagini aeriene cum îi indicau suspectului de 21 de ani să se îndrepte spre un vehicul blindat cu mâinile pe cap.

Agenții FBI au luat măsuri de precauție suplimentare deoarece raportul a dezvăluit că acesta este un pasionat de arme, a spus Campbell, un fost ofițer FBI, pentru CNN.

Următorii pași, a spus Campbell, sunt investigarea reședinței suspectului, care este acum considerată scena crimei.

„Federalii vor fi acolo mult timp, pentru că, bineînțeles, trebuie să determine: Există documente clasificate suplimentare care se află în acea reședință? [Conform] a ceea ce am văzut în cazuri anterioare, federalii își vor sincroniza din timp mandatele de percheziție pentru a intra și a cerceta acel loc de sus până jos”, a spus el.

Agenții vor fi atenți la orice locație în care ar putea fi stocate un computer, un telefon sau fișiere digitale, a declarat Campbell.

___