Un om de afaceri rus care se confruntă cu o decizie de extrădare din Italia în Statele Unite a scăpat din arestul la domiciliu, a declarat joi poliția italiană, relatează Reuters.

carabinieriFoto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Artem Uss va fi acuzat în Statele Unite pentru transport de petrol din Venezuela, încălcând sancțiunile, și pentru fraudă bancară.

Suspectul a fugit de miercuri după-amiază, când brățara electronică a emis o „alarma”, a spus poliția Carabinierilor într-un comunicat.

Ofițerii au mers la domiciliul său din Basiglio, la marginea orașului Milano, doar pentru a constata că a plecat, iar acum îl caută activ, au adăugat carabinierii.

Avocatul italian al lui Uss, Vinicio Nardo, nu a comentat fuga acestuia.

Un tribunal italian a fost de acord să-l extrădeze pe rus în Statele Unite, marți, dar numai pentru două din cele patru capete de acuzare pentru care a fost acuzat de autoritățile americane.

Instanța a decis împotriva predării suspectului pentru presupusele infracțiuni suplimentare de contrabandă cu tehnologie militară din Statele Unite în Rusia și spălare de bani.

Anul trecut, procurorii americani l-au acuzat pe Uss și pe alți patru cetățeni ruși că au transportat tehnologii militare cumpărate de la producători americani cumpărătorilor ruși, dintre care unele au ajuns pe câmpul de luptă din Ucraina.

Ei au folosit o companie germană pentru a expedia rușilor tehnologiile militare, precum și petrolul venezuelean, au spus procurorii.

Urmărește ultimele evoluții din a 393-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.