Președintele Statului Major General Mark Milley a declarat că Statele Unite nu știu dacă avionul de vânătoare rusesc a lovit intenționat drona americană deasupra Mării Negre, potrivit CNN.

Generalul Mark Milley la PentagonFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Acesta este un aspect pe care oficialii îl analizează, a declarat el miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că are programată o convorbire telefonică cu omologul său rus pentru a discuta acest aspect, printre altele.

„Știm că interceptarea a fost intenționată, știm că comportamentul agresiv a fost intenționat, știm, de asemenea, că a fost foarte neprofesionist și foarte nesigur”, a declarat Milley.

În ceea ce privește contactul fizic dintre avion și dronă, „rămâne de văzut”.

Cu toate acestea, Milley a declarat că SUA au „dovezi clare ale contactului și ale interceptării”.

Oficialii americani au declarat că două avioane rusești au aruncat combustibil pe drona americană MQ-9 marți, în spațiul aerian internațional. Apoi, unul dintre avioane „a lovit aeronava noastră MQ-9, rezultând o prăbușire”, a declarat secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Rusia a negat că a avut contact direct cu drona.

„Nu există nicio îndoială că acea parte a fost intenționată”, a declarat Milley, referindu-se la avioanele care au aruncat combustibil pe dronă. „Contactul fizic real al aeronavei... de asta nu sunt atât de sigur”, a adăugat el.

Urmărește ultimele evoluții din a 385-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.